5 Haziran 2007 Salı

Ajda Pekkan Mayfest’te Bilgi Müzik Bölümü öğrencilerinden beste istedi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Birliği tarafından her sene düzenlenen Mayfest’in bu yıl 10.’su gerçekleştirildi. Park Orman’da gerçekleşen festivale akademisyenler ve öğrencilerle birlikte, İstanbullu gençler de büyük ilgi gösterdi. Mayfest’te konser veren Ajda Pekkan, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerine “Sizden yeni besteler bekliyorum” diye seslendi. Bilgi Üniversitesi’nde öğrenci olan Yalın da, sahnede dert yandı: “1998 girişliyim, hâlâ mezun olamadım.”


Okul kampüslerindeki etkinliklerde gündüz şişme oyuncaklar ve kulüplerin düzenlediği yarışmalarla eğlenen öğrenciler saat 16.00’dan sonra Hale Caneroğlu, Selim Sesler, Kolektif gruplarıyla eğlenme fırsatı buldular. Kapılarını saat 12.00 de açan Mayfest 2007’de gün boyunca Surf Ride, İnsan Langırtı, Gladyatör gibi festival oyuncaklarıyla katılımcılara eğlenceli anlar yaşatıldı.

Saat 19.00’da başlayan konserlerde ilk olarak sahneye Ege Çubukçu çıktı. Sahnede kendi albümünün sevilen parçalarından Hey Dj, Yaz Geldi, Bir Gün şarkılarını seslendiren sanatçı, bunların yanı sıra Akon, P. Diddy, Black Eyed Peas, Justin Timberlake gibi Rap ve R&B sanatçılarının şarkılarına da yer verdi. 1.5 saat sahnede kalan sanatçı sahneyi Gripin’e devretti. Son albümünden “Böyle kahpedir dünya” ve “Sensiz İstanbul’a düşmanım”
şarkılarıyla seyircileri coşturan rock grubu, Sezen Aksu ve MFÖ’den de birer şarkı seslendirdi.

Saatler 22.30’u gösterdiğinde Türkiye’nin Süper Starı sahnede parladı. Son albümü Cool Kadın’ dan Amazon ve Vitrin’e, klasikleşmiş şarkılarından “Kimler Geldi Kimler Geçti”, “O Benim Dünyam” gibi, sevilen bir çok şarkısına da konserinde yer verdi. Ajda Pekkan konserde arabesk parçalara da yer verdi. Ajda Pekkan “Sizlere yeni parçalar yapmak istiyorum. Cover da olsa sizden yeni sözler, besteler bekliyorum” diyerek müzik bölümü öğrencilerinden yeni parçalar isteğinde bulundu. Sanatçı sahneden patlayan konfetilerle ve uzun süren alkış sesleri eşliğinde ayrıldı.

Yalın: EC 201 dersinde zorlandım

Yalın

Son olarak sahnede kendiside bir Bilgili olan Yalın yer aldı. Zalim, Değmez, Aşkta telafi Olmaz, Aşk ne Demek sanatçının seslendirdiği şarkılardan bazılarıydı. Yeni parçalarını da seslendiren sanatçı son albümünden Sen Dönmeden Uyumam Bu Gece şarkısına Eylül – Ekim aylarında klip çekeceğini öğrencilerle paylaştı. Yalın sahnede öğrencilere bazı itiraflarda da bulundu; “1998 girişliyim hala 8 dersim var. Özellikle EC 201 dersinde çok zorlanıyorum hala o dersten geçemedim” dedi.

Festivalde uzun içki ve yemek kuyrukları katılımcılara sıkıntılı anlar yaşattı. Bir barmen ve öğrenci arasında tartışma meydana geldi fakat güvenlik görevlileri sayesinde olay büyümeden kontrol atına alındı.

Ezgi Aktansoy

Hiç yorum yok: