5 Haziran 2007 Salı

Sosyal sorumluluk projelerine Bilgi'den tam destek

BIL202 kodlu ders kapsamında, küresel ısınma, Tarlabaşı’ndaki çocuklar, spastik çocuklar, ev hanımlarını istihdam etme gibi konularda hayata geçirilen projeler, 22 Mayıs 2007’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’nde düzenlenen proje fuarında tüm öğrencilere tanıtıldı.
.
Bilgi Üniversitesi, 2006-2007 öğretim yılıyla birlikte yeni bir dersle tanıştı. “Sosyal Sorumluluk Projesi” adı altında iki aşamalı olarak verilen bu dersi alan öğrenciler dersin ilk aşaması olan BIL 201 ile sosyal sorumluluğun ne olduğu, proje geliştirmenin aşamaları ve yöntemleriyle ilgili bilgi aldılar ve sosyal sorumluluk içeren konularda insanları bilgilendirmek, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, duyarlılık gerektiren konulara dikkat çekmek gibi misyonlarla projeler hazırladılar. Bahar döneminde açılan BIL 202 dersinde ise bu projeler hayata geçirildi.
.
İki dönem boyunca ders kapsamında düzenlenen atölye, seminer ve Avrupa Konseyi’nden uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen konferanslarla, öğrenciler Avrupa sivil toplumundan uzmanlarla tanışma, farklı alanlardaki sosyal problemlerin farkına varma, sosyal ve gençlik çalışmalarının ardındaki değerler hakkında kendilerini geliştirme olanağına sahip oldular. Bu atölye ve konferanslara katılan öğrenciler, Avrupa Konseyi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden sertifika almaya hak kazandılar.
.
Düzenlenen bazı konferanslar:
.
- “Avrupa'da Gençlik, Sivil Toplum ve Avrupa'da Gençlik Politikaları” Avrupa Konseyi İnsan Hakları Eğitimi Gençlik Program Sorumlusu Rui Gomez
- “İnsan Hakları Eğitimi” Human Rights Education Associates’ten Ellie Keen
- “Herkes Eşit-Herkes Farklı; Avrupa Gençlik Kampanyası” kampanya sorumlusu Michael Raphael
- “Kadının İnsan Hakları Projesi” Evren Kaynak
- “Çocuk Hakları” Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Esra Demir
- “Hollanda’da Sosyal Hizmetler”, ROC Twente Yüksekokulu
- “Yeşiller Küresel Isınma” Ümit Şahin
.
Aslı Konuk & İrem Kefeli

Hiç yorum yok: