5 Haziran 2007 Salı

Öğrenci Birliği seçiminin ardından...


Öğrenci Birliği seçimini “Bilgim” kazandı. Seçime katılan diğer iki grup “Bilgistanbul” ve “Random” ile görüştük, amaçlarını, Öğrenci Birliği’ne bakış açılarını sorduk.
.
8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Öğrenci Birliği seçimini, bu sene bir kez daha Bilgim kazandı. Bilgim Grubu, hakları savunup istikrardan yana oldukları için bu sonuca ulaştıklarını söylüyor. Bireysel faydacılık yerine, üniversite faydasına çalıştıklarını, çevreye katkı sağlamak, bir üniversite ekolü oluşturmak istediklerini anlatan Bilgim Grubu’ndaki öğrenciler, “Bir grup, ilk defa isim değiştirmeden iki kere seçime girdi ve yarıdan fazla oy topladı, bu Bilgim’in başarısının bir göstergesidir” derken, seçime katılan diğer iki grup ise sonucu farklı yorumladı.
.
BİLGİSTANBUL : Çeşitlilik yaratmak istedik
.
Seçimde ikinci olan Bilgistanbul Grubu’ndaki öğrenciler; seçime katılma amaçlarının, yönetime katılımda çeşitlilik yaratmak olduğunu söylediler. Öğrenci Birliği Seçimleri’nin okul öğrencileri için çok önemli olmadığını ekleyen Bilgistanbul Grubu öğrencilerine göre, “Bir çok öğrenci oy kullanmak istemiyor ve kollarından tutulup oy kullanmaya götürülüyor, bu da seçimlerde büyük bir etki yaratıyor”. Bilgistanbul, “Seçimde yarıdan fazla oy kullanıldı, salt çoğunluk sağlandı ama daha fazla oy kullanılsaydı süreç lehimize işleyebilirdi” iddiasında.

RANDOM GRUBU: Tepkili insanlara ulaştık

Seçimde üçüncü olan Random Grubu’nu kuran öğrenciler ise; ‘Biz bu seçimi kazanmaya girmemiştik. Dolayısıyla kaybetmedik seçimleri. Seçimleri özgürce afişleme yapmak, sesimizi duyurmak için kullandık. Tepkimizi dile getirmenin en kolay ve eğlenceli yoluydu bu!’ dedi. Random’cılar, seçimde yüksek oy alamama nedenlerini şöyle açıkladılar: ‘Biz kişisel hırslar peşinde değildik. Öğrenci Birliği'ni bir rant kapısı değil, hizmet fırsatı olarak gördük. Ve bu işin profesyonel siyasetçiler gibi değil, öğrenci işi, amatör bir havayla yapılmasının çok daha sempatik ve eğlenceli olacağına inandık. Bir sponsorla anlaşmak yarın seçildiğimizde o sponsorun çıkarlarına hizmet etmemizi gerektirirdi. Bu işe kendi cebinden milyarlar harcayanların bunu gerçekten temiz bir yürekle, samimi bir amaç uğruna yaptığına inanmak aslında hayalcilikte ulaşılabilecek en üst kademe olur’. Random üyeleri, bu seçimde adlarını yeterince duyurduklarına, ulaşmak istedikleri tepkili insanlara ulaştıklarını ve zaten Bilgi Üniversitesi’nde söyledikleri sloganlarla 3000 oy alamayacaklarının farkında olduklarını belirttiler.
.
Esra Kanat & Can Aksu

Hiç yorum yok: