5 Haziran 2007 Salı

Atatürk Kitaplığı yenileniyor!

Araştırma yapacaklara müjde! İmkan yetersizliği nedeniyle araştırma yapmak isteyenlere zor anlar yaşatan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Taksim Atatürk Kitaplığı 4 Haziran’da tadilata giriyor.
Taksim’deki Atatürk Kütüphanesi’nde gazete arşivi araştırması yapanlar bilirler: Saatlerce sıra beklemek gerekebilir, internet erişimi ve kafeterya hizmeti yoktur. Bunun yanı sıra, istenilen ciltlerin çoğunun gelmemesi, gelenlerin ise yıpranmış olması kütüphane ziyaretçilerini sıkıntıya sokan diğer faktörler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm bu sıkıntıları en aza indirmek için kolları sıvadı. İstanbul’daki sayılı kütüphanelerden biri olan Atatürk Kütüphanesi, 4 Haziran’da yenilenmeye başlıyor.
Yetkililer, bu süreçte öncelikle araştırma yapılan odayla iç içe olan memur odalarının yerlerinin değiştirileceğini, böylece kütüphanede gürültünün ortadan kalkacağını söylüyorlar. Yıpranmış ciltlerle dolu olan arşivin koşullarının da düzeltileceğini, artık ciltlerin eskisi gibi hızla yıpranmayacağını da ekliyorlar.
Araştırmacıları en çok sevindirecek yeniliklerden biri de, kütüphanede internet erişiminin sağlanması ve arşive internetten erişebilme olanağı. Ancak bunun için bir süre daha beklemek gerekiyor, çünkü yetkililer, çalışmalarına yeni başlanan uygulamanın birkaç yıl alacağını belirttiler. Araştırmacılar, dört gözle tadilatın bitirilmesini ve kütüphanenin olanaklarının iyileştirilmesini bekliyorlar.
.
Duygu Ertürk

1 yorum:

plum dedi ki...

Atatürk Kütüphanesinin haziranda tadilata gireceği yazılmış,fakat ben aylar önce gittiğimde tadilatta dendi ve çalışma yapamadım ,hala açılmasını bekliyorum.ne zaman hizmete girecek.?