5 Haziran 2007 Salı

Öğrencilerin talebi daha sık servis aracı

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Kuştepe-Mecidiyeköy ve Kuştepe-Dolapdere arasında ücretsiz ulaşım sağlayan servis araçlarının yetersizliğinden şikayetçi. Servislerin seyrekliği nedeniyle derslere geç kaldıklarından yakınan öğrenciler, bu durumun öğrenciler ve servis şoförleri arasında kimi zaman kavgaya varan gerginlikler yarattığını belirtiyorlar.
.
Bilgi Üniversitesi öğrencileri, yeni dönemde faaliyete girecek olan Silahtarağa Kampüsü’ne ulaşımın aksamaması için yetkililerin “servis” sorununu ele almasını istiyorlar.
.
Kuştepe – Mecidiyeköy hattında ulaşımı sağlayan servislerle ilgili rahatsızlık, bu servislerin 20 dakika arayla hareket etmesinden ve servis araçlarının küçük olmasından kaynaklanıyor. Araçların küçüklüğü nedeniyle kimi zaman 20 dakika servis bekleyen öğrenciler, hemen dolan araca binemeyip yürümek zorunda kalıyorlar. Öğrencilerden Mehmet Akif Tosun, bir keresinde servis aracının kalkış saatinden 7 dakika önce orda bulunmasına rağmen, servis aracının saatinden önce kalkmasından ötürü boşu boşuna bekleyip derse geç kaldığını belirtti. Bu erken kalkışlardan ötürü okula geliş saatini servis saatine göre ayarlayan öğrenciler derslerine geç kalıyorlar. Bir başka sorun da, öğrencilerin derse yetişmek için şoförlere erken hareket etme konusunda baskı yapmasından kaynaklanıyor. Öğrencilerle şoförler arasında gerginlik yaratan bu durum, saygı sınırını aşan diyalogların yaşanmasına neden oluyor. Öğrenciler, sorunun çözülmesi için araçların 20 dakika yerine 10 dakika aralıklarla kalkmasını öneriyorlar.
.
Kuştepe – Dolapdere hattında ulaşımı sağlayan servisler ise, 30 dakika arayla hareket ediyor. Öğrenciler, bu hattaki araçların kapasitelerinin üzerinde öğrenci taşımak zorunda kalmalarından şikayetçi. Ayakta ve sıkışık vaziyette bir kampüsten diğerine ulaştıklarından yakınan öğrencilerin talebi, bu hattaki servislerin 20 dakikada bir kalkması. İdari Koordinatör Adil Şengül ise öğrencilerin bu önerilerinin dikkate alınacağını dile getirirken öğrencilerin de servis araçlarını adeta çöplüğe çevirmesinden yakınıyor.
.
Öğrenciler, servislere ilişkin sorunların 2008 güz döneminde eğitime açılacak olan Silahtarağa Kampüsü’ne de yansıması olasılığından endişeliler. Genel Sekreterlik’ten alınan bilgiye göre yeni dönemde Kuştepe-Silahtarağa, Dolapdere-Silahtarağa, Taksim-Silahtarağa ve yurt-Silahtarağa arasında servis çalıştırılacak. Böylece kampüse denizden ulaşımı düşünen öğrencilerin hayalleri de suya düşmüş olacak. Öğrenciler, ders başlangıç ve bitişlerini göz önüne alarak servis saatlerini belirleyen yetkilileri, servis sıklığını gözden geçirmeye çağırıyor.
.
Özge Aydınoğlu

Hiç yorum yok: