5 Haziran 2007 Salı

Öğrenci Birliği ne iş yapar?

Bilgi Üniversitesi Öğrenci Birliği’nin 2006-2007 Başkanı Serkan Memişoğlu ve selefi Doğuşcan Oto’ya başlıktaki soruyu sorduk. Aldığımız yanıtlara göre Öğrenci Birliği’nde çalışanlar arkadaşlarının üniversite hayatını dolu dolu yaşaması için çaba sarf ediyor, karşılığında da tecrübe kazanıp çevrelerini genişletiyorlar.
.
Okulumuzun “öğrenci birliği” öğrenciler tarafından gayet iyi bilinen bir klüp. Her yıl seçim döneminde karşımıza çıkan, bizimle aniden samimi olan ve vaatlerini gözümüzün içine sokan bu insanları bilmememiz imkansız. Kimi zaman oy vermemek için gördüğümüzde yolumuzu değiştirdiğimiz bu insanların hepsi “öğrenci birliği” ofisinde bizim için çalışmakta...Yani öğrencilerin yararına olacak çalışmalar yapan, bize pek de yabancı olmayan insanlar.
.
Dışardan baktığımızda bir çoğumuz onlara karşı önyargılıyız, “Öğrenci Birliği ne iş yapar, neden orada yer kaplar…?” gibi sorular var aklımızda. Öğrencilere, “Öğrenci birliği size ne ifade ediyor? diye sorduğumda, “Hiç bilmiyorum, benim için sadece seçim zamanı oy isteyen insanlar…” gibi cevaplarla karşılaştım.
.
Kimsenin onların tam ne yaptığını bilmemesi üzerine Öğrenci Birliği’nin 2005 yılı başkanı Doğuşcan Oto ve 2006-2007 yılı Başkanı Serkan Memişoğlu’na sorularımı yönelttim. Doğuşcan Oto, Öğrenci Birliği’nde aktif görev yapmanın çok zamanlarını aldığını, ailelerine, okula ve özel yaşamlarına vakit ayıramadıklarını anlattı. Doğuşcan’a göre Öğrenci Birliği’nde çalışmanın maddi açıdan bir getirisi yok ama tecrübe kazanmalarını ve çevrelerini genişletmelerini sağlıyor. Doğuşcan, öğrencilerin üniversite hayatını dolu dolu yaşamaları için uygun bütçeli organizasyonlar hazırladıklarını, ders sisteminde önümüzdeki eğitim döneminde yapılacak yeniliklerin sağlıklı bir şekilde hayata geçmesi için çalıştıklarını belirtti.
.
Öğrenci Birliği Başkanı Serkan Memişoğlu ise önümüzdeki dönem add/dropun daha kolayca yapılacağını, yaz okulu sayesinde öğrencilerin önceki dönemlerden kalan derslerini yazın tamamlayabileceklerini, ortalaması 1.75’in altında kalan öğrencilere üst sınıftan bir ders verilmesinin de mümkün olabileceğini söyledi. Yıllıkların tümüyle Öğrenci Birliği tarafından hazırlandığını, bu sayede ücretsiz dağıtıldığını anlatan Memişoğlu, önümüzdeki dönemdeki hedeflerinin, Türkiye’nin en iyi mezunlar derneğini kurmak olduğunu vurguladı.
.
Aybike Sontaş

Hiç yorum yok: