5 Haziran 2007 Salı

Sessiz Cemaat ve “Milli İstirahat”

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümü asistanı Erkan Saka’nın da içinde bulunduğu bir grup arkadaş, “Milli İstirahat” adlı fanzinlerini ceplerinden para harcayarak çıkarıyorlar. Milli İstirahat kadrosu, fanzinin varlığını “hayallerine ve sıkı dostluklarına” bağlıyor.
.
Zamanlarının çoğunu Fatih’in Malta mahallesinde takılarak geçiren küçük bir grup arkadaşın, zaman içerisinde çevreyle bütünleşerek bir cemaat halini almasıyla başladı bütün serüven. Bu cemaatin üyelerinin edebiyata olan düşkünlüğü, bir fanzin ile hayat buldu. Erkan Saka, Çetin Tankoç, Yasin Beyaz, Muammet Sevim ve Sinan Kızılkaya’nın sıkı dostluğundan beslenen fanzin, hayatını sessiz bir şekilde sürdürüyor. Ekip, fanzini imkanları elverdiğince ayda bir basmaya çalışıyor. Fanzinde çıkan yazılar, http://istirahat.wordpress.com/ adresinde de yayınlanıyor.

(Soldan sağa: Çetin, Erkan, Sinan, Yasin, Muammet)

“Milli İstirahat” adını, İstanbul’un Fatih semtine bağlı Malta Mahallesi’nden esinlenerek koyan bu cemaat, düzenli olarak haftada 4- 5 kere bir kahvede buluşuyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümü asistanı Erkan Saka’nın da içinde bulunduğu bu kadro, fanzinin var oluşunu kendi deyişleriyle “hayallerine ve sıkı dostluklarına” bağlıyor. Bu ekibin sessiz duruşunu “derin denizlere” benzetiyor Erkan Saka. Çünkü, günlük yaşamda çoğu zaman konuşarak tasvir edemeyecekleri duyguları, şiir ve hikâyelerin içerisinde canlandırma imkanı buluyorlar.
“Milli İstirahat”, Malta cemaatinin kendi cebinden harcadığı para ile çıkıyor. Cemaatin en çalışkan ismi Çetin Tankoç, editörlüğün yanı sıra, fanzinin baskı işleri ile uğraşıyor. Erkan Saka ise, fanzinin dijital ortam sorumlusu. Okurlardan gelen yazıları, gerekli inceleme ve düzeltmeleri yaptıktan sonra internet sayfasına ekliyor. Cemaatin ruhunu yazılarıyla fanzin aktaran diğer isimler ise Yasin, Muammet ve Sinan. Edebiyatın her alanından yazılar yayımlayan fanzinde ağırlıklı olarak deneme, şiir, hikaye, masal türleri yer alıyor. “Sessiz cemaatin derin ruhunu” tasvir eden fanzine, unuttuğumuz duyguları tekrar hatırlamamız için bakmamız gerekiyor.
.
Güney Sokullu & Seçil Kılıç

Hiç yorum yok: